Svarvhultsvägen 9

Sandared, Sandared

Välkommen till Sandared och denna villa där både bergvärme och solceller för god driftsekonomi

Hitta ditt Hemm på Svarvhultsvägen 9. Här bor man bekvämt med närhet till såväl skola och idrottshall/simhall som till affärer i centrala Sandared. En kort promenad från huset lockar Viaredssjön med svalkande dopp och badliv under sommaren. Vintertid ges istället möjlighet till skridskor, längdskidor och isfiske på den frusna sjön. För dig som uppskattar ett bra träningspass eller tur i skogen finns det gott om möjligheter till utmanande löpning och härliga rekreativa strövtåg i den omkringliggande naturen. Från den stora altanen i sydvästläge skymtar sjöns vattenspegel mellan grönskande träd. Parkering i dubbelgarage eller på uppfarten framför med plats för 3-4 extra bilar. Elstyrda portar och grindar mot gatan. Trädgården ligger i svag sluttning och är lättskött där gräsklippning till största delen utförs av den medföljande robotgräsklipparen. En sedan tidigare installerad solcellsanläggning har under 2024 utökats och kompletterats med en batterilösning vilket gör det fördelaktigt att antingen lagra egenproducerad el, eller att användas som stödtjänst i elnätet. Med denna investering är den totala driftskostnaden så gott som noll kronor* (mer information kan fås av säljaren/mäklaren). Detta är en kommande försäljning med planerad visning Juni/Juli - men det går bra att anmäla intresse redan nu till ansvarig mäklare.

Fakta

Utgångspris
3 795 000 kr
Fast.beteckning:

Sandared 1:135

Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

144 m²

Biarea

55 m²

Tomtarea

1 539 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1940

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Entréplan

    Vi passerar in genom de elstyrda grindarna och parkerar bilen, antingen i garaget eller på någon av platserna utanför. Garageportarna är även dom elstyrda och här finns också två stycken laddare för el-bil installerat. Från uppfarten och fram mot entrén ligger en gång med skiffer som leder oss fram till den stora trappan och vidare in i husets entréhall. Entréplan innehåller en rymlig hall med gott om förvaring i någon av de två stora dubbelgarderoberna. Här ryms hela familjens ytterplagg och skor. På golvet ligger ett tåligt klinker som praktiskt skydd mot våta skor. Väggarna är tapetserade/målade. Gäst-wc med toalett och handfat. Köket är rymligt och har plats för matbord och sittplatser till hela familjen. Genom fönstren har vi utsikt och uppsikt mot husets framsida och gatan utanför. Köksskåp i ljus bok med bänkskivor i klinker/trä löper utmed två av rummets väggar. Bakom köksbänkarna sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av kyl/frys (LG-18), ugn & micro (Bosch -23), spishäll induktion (-23), diskmaskin (Bosch -18) samt vinkyl. Vardagsrummet ligger in anslutning till köket. Rummet är ljust och rymligt och härifrån har vi en fin utsikt mot sjön och trädgården på husets baksida. Ett par stora dubbeldörrar med glas/spröjs delar av vardagsrummet från tv-rummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, bord och tv-möbel. Bra ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Kalla och kyliga dagar fungerar den vackra kakelugnen som en stämnings höjande värmekälla. Från vardagsrummet kommer vi ut på altanen på husets baksida. Denna är väl tilltagen och löper vidare runt huset och på så sätt har vi möjlighet att fånga både solen eller komma ifrån till skugga vid allt för varma dagar. Oavsett om vi sitter inomhus eller i utegruppen på altanen utanför har vi här ifrån en bra uppsikt över barnens lek på studsmattor och klätterställningar nedanför

  • Övre plan

    Från hallen tar vi trappan upp till övre plan med plats för arbetshörna direkt ovanför trappan. Sovrum 1 är det största och med ingång från detta rum ligger ett något mindre sovrum, utmärkt som rum för familjens minsting, eller varför inte som generös walk-in-closet. På golvet ligger samma ljusa laminatgolv som återfinns på entréplan och väggarna är tapetserade/målade. Det tredje sovrummet nås från hallen och härifrån kommer vi även till badrummet. Detta har wc, handfat samt duschkabin. Klinker på golvet och kaklade väggar. Gott om plats för förvaring i garderober och kattvindar.

  • Källarplan

    I källaren ligger tvättstugan med tillhörande relaxavdelning. Här tvättar man smidigt i de dubbla tvättmaskinerna samt torktumlare och tvättbänk med tillhörande förvaring. Relaxdelen består av hörnbadkar med bubbelfunktion samt bastu och dusch. Klinker på golvet och kaklade väggar. Bergvärmepumpen med varmvattenberedaren är också den placerad här. I källaren finns även ett sovrum och ett allrum/kontor. Med tillhörande köksavdelning och utgången mot trädgården på husets baksida får familjens tonåring här en helt egen och separat del av huset. Alternativt kan man tänka sig att man hyr ut denna del då här finns både en mindre köksdel samt tillgång till wc, handfat och dusch. Husets vidbygda dubbelgarage har gott om plats för förvaring och här står även batteripaketet till solcellsanläggningen placerat.

Tomt

Trädgårdstomt.

Uppvuxen trädgårdstomt i sluttning med gräsmattor, fruktträd och planteringar.

Stor altan i sydvästläge.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1947-12-31)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Borås Sandared GA:4 ändamål: Vägar

Bilplats

Uppfart framför garaget med plats för flera bilar. Varmgarage med plats för 2 bilar.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn finns för bevattningssyfte.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 12/5 2016

Klass

B

Förbrukning

37 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Sandhult Sandared el ek förening.

Leverantör

Tibber

Förbrukning

19 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

6 300 kr

Vatten/avlopp

10 200 kr

Elförbrukning

21 300 kr

Sotning

300 kr

Väg/Samfällighetsavgift

345 kr

Summa

38 445 kr

Kostnaden för drift kan variera beroende på levnadssätt och familjens storlek. I elförbrukningen ingår laddning av två bilar (el och hybrid) samt hushållsel och uppvärmning. I kostnaden för VA ingår även sophämtning/renhållning. Installerade solceller beräknas sänka förbrukningen med ungefär 8 000 kWh/år. Batteripaket kan antingen användas för egen förbrukning eller som lastbalanseringstjänst. I det senare fallet beräknas en intäkt om ungefär 40 000 kr per år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 310 000 kr

Byggnad

1 490 000 kr

Mark

820 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1945

Pantbrev

Summa

3 092 000 kr

Antal

8 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med källare

Byggår

1940

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Fasadsten

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betongsten

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärmepump

Tak

Betongpannor (2015)

Fönster

3-glas samt 2-glas

Renoveringar

2015 Nytt yttertak med papp, läkt, pannor och plåtarbete. 2015 Ny el inkl jordfelsbrytare. 2017 Dränerat sidan mot gatan med "isodrän". Norrsidan dränerad sedan innan med platonmatta. 2022 samt 2024 installation av solceller och batteripaket. Nya vitvaror kontinuerligt. 2016 nya innergolv med mera.


Karta


Planlösning


Bilder