Mannerfelts väg 11

Regementet, BORÅS

Välplanerad tvåa med stor inglasad balkong i västerläge. Bör upplevas på plats

Välkommen till denna trivsamma och välplanerade gavellägenhet med ett mycket bra läge i området. Belägen på femte våning med en härlig inglasad balkong (med eftermiddags/kvällssol) varifrån vi har utsikt över den vackra innergården. Nybyggd under 2022 med inredning och tillval i neutrala färger. Möjlighet till flexibelt tillträde. I Brf Korpralen 1914 bor man med närhet till naturen samtidigt som stadens utbud ligger på bekvämt avstånd. För dig med bil parkerar man smidigt i garaget under huset, eller på någon av p-platserna utanför. Till lägenheten följer en parkeringsplats, antingen i garage (som delas med med grannföreningen) eller markparkering utomhus enligt separat kösystem. Föreningen är ansluten till fiber och kabel-tv genom Telia öppen fiber och kostnaden för detta är inkluderat i avgiften. Välkommen Hemm till Regementsstaden

Fakta

Utgångspris
1 945 000 kr
Månadsavgift

5 417 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

851 301 kr

Andelstal

2.3854 %

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

55 m²

Våningsplan

5 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2023

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Interiör

Vi parkerar bilen i garaget eller på parkeringen utanför. En plats finns att hyra per lägenhet och oavsett man parkerar i garaget eller utanför så tar vi hissen rakt upp till femte våning och den ljusa trapphallen. Vi kommer in i Hallen med plats för avhägning på både hatthylla och i garderob i direkt anslutning. Ett praktiskt klinkergolv möter oss när vi kliver över trösklen och övergår längre in i hallen till ett parkettgolv i ek som löper vidare in i lägenheten. Ena långsidan i hallen kantas med garderober och här finns gott om plats för förvaring. Lägenheten ligger högt upp i huset och dessutom i ett hörn med fönster åt två väderstreck vilket ger den ett härligt ljus och en utsikt över omkringliggande område. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med plats för matgrupp och tv-soffan. Härifrån kommer vi vidare ut på balkongen som med sin inglasning förlänger säsongen med flera månader. Blir det för varmt kan man enkelt öppna upp och skjuta undan några av glaspartierna. Ifrån bland annat köket har vi utsikt mot den omgivande naturen, där vackra och lummiga träd har bevarats för att sedan övergå i den nyanlagda innergården med sina sittgrupper, pergolor och planteringar. Kökets maskinella utrustningen består av spis, fläkt, ugn, micro samt diskmaskin och kyl/frys. Svagt tonade luckor och inredning med en matchande laminatbänkskiva och ovan denna ett stänkskydd i vitt kakel. Sovrummet är ljust och luftigt med en härligt ogenerad utsikt över området och har plats för dubbelsäng och klädförvaring. Här ryms både dubbelsäng och nattduksbord. Klädförvaring finns det plats för i hallens alla garderober, perfekt placerat med närheten till tvättmaskin och torktumlaren som finns i angränsande badrum. Badrummet i sig är helkaklat med golvvärme där klinkergolv och kakel går hand i hand med matchande mönster/färg. Här finns duschhörna, wc samt handfat med kommod och spegelskåp. Förutom garage eller parkeringsplats finns här även miljörum, cykelförvaring samt en härlig innergård med pergola, planteringsmöjligheter och gott om utrymme för både en fika i solsken med vänner och grannar eller en lugn stund i enskildhet. Området runtomkring bjuder in till promenader och strövtåg och för dig som föredrar en löptur istället så finns både utmanande och varierande terräng just utanför dörren. Från området går täta bussturer mot Borås centrum och för dig som pendlar ligger R40 med sin påfart bara någon minut bort. Välkommen att anmäla intresse för visning redan idag.

Månadsavgift

5 417 kr/mån

I månadsavgiften ingår en fast kostnad för gemensamt elavtal om 87 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

851 301 kr

Baserad på senaste årsredovisningen.

Bredband

Bredband och tv ingår i avgiften med paket från Telia Lagom.

Drift per år

Försäkring

2 500 kr

Vatten/avlopp

4 000 kr

Elförbrukning

6 000 kr

Summa

12 500 kr

Kostnaden för el och vatten debiteras på avi från föreningen med separat avläsning. Kostnaden kan variera beroende på hushållets levnadssätt och antal personer.

Närområde

Det har varit på gång ett tag nu, den nya stadsdelen som tar över efter att I15 lades ner. Först började det med tre brf hus uppe på den gamla kaserngården. Sedan tog PEAB och fortsatte med att bygga Brf Majoren i två byggnader, sen kom Brf Korpralen och Brf Löjtnanten som båda två delar parkeringsgarage och innergård. Under tiden har området även kompletterats med två kvarter med hyresrätter där AB Bostäder har ett om där det snart helt färdigställda kvarteret "Serganten" blir klart för inflytt. Här på Regementsstaden har man bekväm närhet till både centrum och natur, shopping och fiske, krogliv och picknickkorg, kollektivtrafik och joggingspår. Det är nytänkande. Det är välkomnande. Det är både och. Regementsstaden är ett område som sjuder av liv och rörelse, där historia möter framtid.

Parkering

Varje förening har flertalet p-platser som hyrs ut till dess medlemmar och det finns även gott om gästparkeringar i området.

Kommunikation

Buss nr 6 tar dig till Borås Resecentrum på bara ca 5 minuter och därifrån vidare om du inte redan nått ditt mål. Påfart för R40 någon minut bort.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2023

Förening

Namn

Brf Korpralen 1914.

Organisationsnr

769635-3510.

Gårdsplats

Gemensam innergård med Brf Löjtnanten.

Om föreningen

Moderna och ljusa lägenheter med närhet till både naturen och city. Ett bekvämt och lättskött boende, där varje lägenhet har en egen balkong eller takterrass. Bostadsrättsföreningens namn är Korpralen 1914. En plats där gammalt möter nytt, och ett namn som påminner om områdets kulturhistoriska värde mitt bland de vackra gamla regementsbyggnaderna. Regementsstaden växer just nu fram till en ny stad i staden, med moderna bekvämligheter och goda kommunikationer till övriga stadsdelar. Ska du bara ner till city? Då räcker det gott med cykeln. Resan tar bara några minuter. De nya bostadshusen smälter väl in i den historiska miljön runt det nya torget. Alla bostäder får en möblerbar balkong eller takterrass. Arkitekterna bakom de nya bostäderna har haft stort fokus på att skapa moderna och väldisponerade hem där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Självklart är det planerat för din bil, under huset finns värmegarage där du enkelt kommer ner direkt med hiss. Fler markparkeringar planeras finns i närheten av huset. Grundstandarden är hög redan från början Induktionshäll och integrerad diskmaskin är standard. I månadsavgiften ingår värme, bredband (hastighet upp till ca 100 Mbit/sek), digital-TV samt abonnemang för bredbandstelefoni. Bostäderna i Korpralen 1914 byggs med hög hållbarhetsprofil och blir Svanenmärkta.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

25 parkeringsplatser i samfällt parkeringsgarage.

Gemensamma utrymmen

Miljörum, garage, cykelförråd och möjlig cykelverkstad.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband -100 Mbit/sek.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

34 st.


Karta


Planlösning


Bilder