Hestra Ringväg 10F

Hestra, BORÅS

Rymligt och smidigt boende i populära Hestra Parkstad. Närhet till skola och natur. Barnvänligt.

Välkommen Hemm till Hestra Parkstad och detta rymliga bostadsrätts radhus, beläget i det norska kvarteret Grieg. Här bor man med barnens pulkabacke precis utanför ytterdörren och sommartid lämpar sig de närbelägna skogspartierna utmärkt för spännande upptåg och äventyr. Som boende i det Norska kvarteret i Hestra Parkstad har man det mesta på bekvämt avstånd. Skolan ligger ett par minuters promenad bort och här finns även en idrottshall som sjuder av verksamhet under kvällstid och helger, kanske dags att testa handboll, fotboll eller någon av de andra sporterna som håller till här. Livsmedelsbutik finns både i form av Ica Byttorp och Coop - något längre bort ligger affärscentrat Lundaskog med flertalet butiker och skulle man inte orka laga mat så ligger den omtyckta kvartersrestaurangen Tony's lockade nära. Naturen runtomkring erbjuder inte bara en varierad träningsmiljö med olika motionsspår utan är finns även gott om möjligheter för svamp -och bärplockning. För dig som pendlar har man närhet till både R40/R41 samt 180 mot Alingsås. Västtrafik's busslinje 8 har täta avgångar från 05 på morgonen till efter midnatt så för den som jobbar i stan kan man låta bilen stå - tillgång till parkeringsplats för en bil finns till varje bostad och för besökande gäster eller familjens eventuella andrabil så finns det extra platser i närheten. Bostaden har 150 kvadratmeter i totalyta fördelat över tre våningar med gott om plats för hela familjen i fyra sovrum, vardagsrum, allrum och kök från Länghemskök i öppen planlösning. Dubbla badrum samt balkong och uteplats. Bra läge i området med möjlighet till flexibelt tillträde. Välkommen på visning, anmäl gärna intresse på förhand.

Fakta

Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift

9 561 kr/mån

Andelstal

2.26753 %

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

150 m²

Våningsplan

1

Hiss

Nej

Byggnadsår

1993

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Entreplan

    Precis som de övriga våningsplanen är detta ljust och luftigt med ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns kök/matplats i öppen planlösning samt en vinterträdgård varifrån vi genom två dubbeldörrar kommer till uteplatsen på husets framsida. Med stora härliga öppna ytor suddas gränsen för vad som är ute och inne ihop - inte minst märks detta under årets varmare månader där man lika gärna grillar kvällsmaten i anslutning till köket som att laga den inomhus. Köket från Länghemskök har vita luckor som kontrasteras av ett mörkbrunt kakel som stänkskydd mellan bänkskiva och överskåp. Rostfria vitvaror från Husqvarna, kyl/frys med vattendispenser och ismaskin, diskmaskin (-22), ugn, mikro samt spis. Gott om plats för förvaring och arbetsyta. I vinterträdgården ligger ett praktiskt klinker med underliggande golvvärme och här är det öppet upp till nästa våning. Vägg i vägg med köket och med fönster mot den lugna baksidan finns ett av husets totalt fyra sovrum. Angränsande till detta ligger även ett av badrummen med grått klinkergolv (golvvärme) och kaklade väggar. Här finns toalett, handfat med kommod, duschhörna samt handdukstork och skåp för förvaring. I kombination med badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare

  • Övre plan

    Via trappan från entreplan kommer vi upp till mellanvåningen och passerar på vägen en balkong på husets baksida. Här intar man ostört sitt morgonkaffe i lugn och ro med naturen som närmsta granne. Ett rymligt vardagsrum möter oss som det första när vi kommer upp på våningen.

  • Vindsvåning

    Översta plan har högt i tak och ljusinsläpp via tre stora takfönster. I dagsläget finns här ett sovrum samt ett större allrum/hobbyrum/lekrum men går enkelt att förändra vid andra behov eller önskemål. Varför inte ett tonårsrum, kanske ett hemmakontor eller bara väldigt mycket plats för familjens olika intressen oavsett det är datorer, pyssel eller barnens musikaliska/artistiska ådror som behöver utrymme. Tanken är fri och utrymmet är nästan lika stort.

Månadsavgift

9 561 kr/mån

I avgiften ingår v/a, värme samt kabel-tv (bastutbud) samt bredband.

Indirekt nettoskuldsättning

Kommer inom kort

Balkong, uteplats och bilplats

Trivsam altan/uteplats på husets framsida i söderläge samt två balkonger, en på husets baksida och en på framsidan.

Varje bostad är garanterad en parkeringsplats antingen utomhus för 100 kr/mån, eller i ett gemensamhetsgarage om en kostnad om 376 kr/mån. I garaget finns även 4 platser för motorcyklar, 156 kr/mån. Två platser i garaget kan hyra elbilsuttag, kostnaden uppgår till den faktiska förbrukning som belöper på föreningens abonnemang. Separat kö för garageplatser och elbilsuttag, I mån av tillgång kan det gå att hyra ytterligare p-plats genom ett andrahandsavtal. Kösystem även för detta.

Bredband

Föreningen har ett avtal med Tele2 och ger dig en rabatt på tjänster från Tele2. I detta avtal ingår en digitalbox där ett basutbud ingår i månadsavgiften. Vill du teckna ett större tv-abonnemang får du rabatt. Bredband 100/10 (50-100 Mbit/s) ingår också i månadsavgiften.

Ventilation

Mekanisk.

Energideklaration

Utförd

Utförd

Klass

E

Drift per år

Försäkring

2 500 kr

Elförbrukning

11 800 kr

Summa

14 300 kr

Kostnaderna för drift kan variera beroende på hushållets storlek och levnadssätt. I månadskostnaden ingår värme, vatten, sophantering samt skötsel av området.

Byggnad

Byggår

1993

Förening

Namn

BRF Kvarteret Grieg.

Organisationsnr

716447-8021.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

50 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Säljare.


Karta


Planlösning


Bilder