Mannerfelts väg 11

Regementet, BORÅS

Trivsam trea med stor inglasad balkong med utsikt mot den lummiga innergården.

Välkommen Hemm till denna trea om 89 kvadratmeter fördelade på stora sociala utrymmen och två sovrum. Bra ljusinsläpp med fönster i två väderstreck. Med gedigna materialval och en lägenhet som är i mycket gott skick är det bara att flytta rakt in. Bostaden är belägen i populära Regementsstaden och Brf Korpralen 1914 vilken uppfördes 2022. Till lägenheten följer en parkeringsplats som går att hyra och i området finns även gott om parkeringar för familjens andrabil eller besökande vänner. Busshållplats i området och med påfarten till R40 och R41 endast ett par minuter gör det smidigt för dig som pendlar utanför stan. I Regementsstaden bor man med stadens utbud på bekvämt avstånd samtidigt som man har den rogivande naturen inpå knuten. I området kring Pickesjön finns flertalet möjligheter till motion oavsett det gäller en stärkande promenad eller konditionskrävande löptur i kuperad terräng. Välkommen att anmäla intresse för kommande visning och för mer frågor går det bra att kontakta handläggande mäklare.

Visningar

 • 29
  maj
  onsdag
  kl 17:30 - 18:00
  Välkommen på visning, Anmäl intresse för visning på förhand

Fakta

Utgångspris
2 895 000 kr
Månadsavgift

7 079 kr/mån

Andelstal

3.3105 %

Rum

3 st

Boarea

89 m²

Våningsplan

3 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2022

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

 • Beskrivning

  Från parkeringen i garaget eller på gården tar vi smidigt hissen upp till lägenheten. Trapphuset är ljust och rymligt och vi kommer in i hallen med plats för avhängning direkt till vänster innanför dörren. Förutom hatthylla och skoställ finns även ett par garderober med ytterligare förvaringsutrymmen. På golvet ligger ett tåligt klinkergolv vilket längre fram i hallen övergår till parkettgolvet som sedan följer in i resten av lägenheten. Vardagsrummet och köket har en gemensam öppen planlösning med en praktisk bardisk som avdelare mot köket. I köket finns det gott om arbetsyta med köksbänk i vinkel samt med den extra köksö som ägarna installerat. Vid köksön finns även plats för ett par stolar - inte minst praktiskt när man vill ta en snabb frukost innan jobbet, eller att slå sig ner vid som sällskap eller hjälp vid matlagning med familj och vänner. Den maskinella utrustningen i köket består av ugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, microvågsugn samt fullhöjds kyl och frys samt diskho i rostfritt. Laminatbänkskiva samt vitt klinker som stänkskydd mellan bänk och skåp. Med fönster i två väderstreck så har man här ett bra ljusinsläpp och genom fönstren så har vi både uppsikt ut mot gatan med framförallt in mot den lummiga innergården och den välskötta gemensamma trädgården där sittgrupper, odlingslådor, gräsmattor och planteringar avlöser varandra. Balkongen är inglasad och har stora skjutpartier från golv till tak som enkelt skjuts undan när man vill öppna upp. Inglasningen gör att man har ett par månaders extra användning av balkongen samt att man kan förvara saker på ett väderskyddat och smidigt sätt. Från balkongen följer man årstidernas växlingar från första parkett och under sommarhalvåret har man här sol från förmiddagen och fram tills kvällen. Den lummiga baksidan gränsar mot det fd regementssjukhuset som tillsammans med de röda förrådsbyggnaderna och en stor del av de vackra träden är skyddade och får inte tas ner. Lägenheten har två rymliga sovrum. Sovrum 1 har parkettgolv och ljusa väggar samt en grön fondvägg. Här finns 3 garderober och gott om plats för både dubbelsäng och nattduksbord. Fransk balkong för enkel vädring. I anslutning till detta sovrum finns även en klädkammare och ingång till badrum och wc. Sovrum 2 nås från vardagsrummet och passar minst lika bra som arbetsrum/gästrum, separat tv-rum eller bibliotek. Fönster mot innergården. Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv (golvvärme) och vit kakel på väggarna. Här finns duschhörna, WC samt handfat med kommod och spegelskåp. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux samt arbetsbänk och praktisk förvaring i överskåp.

Månadsavgift

7 079 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

Information om nettoskuldsättning kommer inom kort.

Balkong och uteplats

Till lägenheten hör en parkeringsplats eller garageplats att hyra. Kostnaden för att hyra p-plats är 600 kr per månad och för garage 1000 kr per månad. Det finns möjlighet att parkera på andra platser i närområdet för den som önskar ytterligare p-möjligheter.

Drift per år

Vatten/avlopp

4 000 kr

Elförbrukning

10 000 kr

Summa

14 000 kr

Kostnaden för drift kan variera beroende på hushållets levnadsätt och storlek. Kontakta gärna handläggande mäklare för mer information.

Närområde

Det har varit på gång ett tag nu, den nya stadsdelen som tar över efter att I15 lades ner. Först började det med tre brf hus uppe på den gamla kaserngården. Sedan tog PEAB och fortsatte med att bygga Brf Majoren i två byggnader, sen kom Brf Korpralen och Brf Löjtnanten som båda två delar parkeringsgarage och innergård. Under tiden har området även kompletterats med två kvarter med hyresrätter där AB Bostäder har ett om där det snart helt färdigställda kvarteret "Serganten" blir klart för inflytt. Här på Regementsstaden har man bekväm närhet till både centrum och natur, shopping och fiske, krogliv och picknickkorg, kollektivtrafik och joggingspår. Det är nytänkande. Det är välkomnande. Det är både och. Regementsstaden är ett område som sjuder av liv och rörelse, där historia möter framtid.

Parkering

Varje förening har flertalet p-platser som hyrs ut till dess medlemmar och det finns även gott om gästparkeringar i området.

Kommunikation

Buss nr 6 tar dig till Borås Resecentrum på bara ca 5 minuter och därifrån vidare om du inte redan nått ditt mål. Påfart för R40 någon minut bort.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2022

Förening

Namn

Brf Korpralen 1914.

Organisationsnr

769635-3510.

Gårdsplats

Gemensam innergård med Brf Löjtnanten.

Om föreningen

Moderna och ljusa lägenheter med närhet till både naturen och city. Ett bekvämt och lättskött boende, där varje lägenhet har en egen balkong eller takterrass. Bostadsrättsföreningens namn är Korpralen 1914. En plats där gammalt möter nytt, och ett namn som påminner om områdets kulturhistoriska värde mitt bland de vackra gamla regementsbyggnaderna. Regementsstaden växer just nu fram till en ny stad i staden, med moderna bekvämligheter och goda kommunikationer till övriga stadsdelar. Ska du bara ner till city? Då räcker det gott med cykeln. Resan tar bara några minuter. De nya bostadshusen smälter väl in i den historiska miljön runt det nya torget. Alla bostäder får en möblerbar balkong eller takterrass. Arkitekterna bakom de nya bostäderna har haft stort fokus på att skapa moderna och väldisponerade hem där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Självklart är det planerat för din bil, under huset finns värmegarage där du enkelt kommer ner direkt med hiss. Fler markparkeringar planeras finns i närheten av huset. Grundstandarden är hög redan från början Induktionshäll och integrerad diskmaskin är standard. I månadsavgiften ingår värme, bredband (hastighet upp till ca 100 Mbit/sek), digital-TV samt abonnemang för bredbandstelefoni. Bostäderna i Korpralen 1914 byggs med hög hållbarhetsprofil och blir Svanenmärkta.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

25 parkeringsplatser i samfällt parkeringsgatrage.

Gemensamma utrymmen

Miljörum, garage, cykelförråd och verkstad.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband -100 Mbit/sek.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

34 st.


Karta


Planlösning


Bilder