Tegvägen 5

Rydboholm

Trivsam och välskött villa med gedigna materialval. Bergvärmepanna för låg drift. Underbar tomt.

Välkommen Hemm till Tegvägen 5 i Rydboholm och denna välskötta, smakfulla villa med plats för hela familjen. Här erbjuds en modern planlösning med genomgående påkostade materialval fördelat på ett plan samt full källare. Övre plan utgörs av tre sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt både badrum och gästtoalett. På nedre plan finner vi ett stort allrum med öppen spis, flera hobbyrum varav något kan passa som tex tonårsrum. Här finns även tvättstuga och kombinerad relax från 2019 med bastu och dusch. Separat ingång via källartrappa till ett större förråd/verkstad. Matkällare samt pannrum med bergvärmepanna. Huset är arkitektritat med fokus på stora härliga sällskapsutrymmen och gott om plats för familj och vänner såväl ute som inne. Tomten är väl tilltagen och har förutom stora härliga gräsytor även en del naturtomt av parkliknande karaktär. Här finns gott om plats för barnens lek med studsmattor och bollspel, likväl som skogen jämte bjuder in till spännande upptäcktsfärder och äventyr på säkert avstånd hemifrån. Med sin placering på tomten har huset ett bra ljusinsläpp samtidigt som man får en insynsskyddad uteplats med sol under större delen av dagen och fram tills att kvällssolen sänker sig i väster. Rydboholm är beläget 8-10 minuter från centrala Borås och förutom sitt citynära läge går det även enkelt att pendla via R40 och R41 då dessa påfarter nås smidigt. Buss finns med täta avgångar från tidig morgon till sen kväll. Välkommen att anmäla intresse och boka tid för visning.

Fakta

Utgångspris
3 950 000 kr
Fast.beteckning:

Rya 1:75

Rum

6 st

Sovrum

3 st

Boarea

128 m²

Biarea

156 m²

Tomtarea

1 620 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1978

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Entréplan

    Vi parkerar bilen på den asfalterade uppfarten utanför huset, eller i garaget som ligger i huskroppen. Uppfarten och entren utanför kantas av växtlighet och ger en välkomnade känsla när vi kliver in i hallen. Ett stort fönsterparti på motsatta väggen ger ett bra ljusinsläpp och speglar sig i ett ljust marmorgolv, lika tåligt som vackert. Här finns plats för avhängning i garderober samt klädhängare. Samma vackra golv fortsätter vidare in på gästtoaletten, här finns wc samt handfat. Vi tar klivet in i husets hjärta beståendes av det stora vardagsrummet med sällskapsdel, plats för matgrupp och det öppna köket. Man slås genast av de stora fönsterpartierna varigenom vi ser ut mot altanen och den omkringliggande trädgården med sina vackra träd, gräsmattor och planteringar. Ett stort skjutparti gör att man under stora delar av året suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med några få steg tar man sig från köket och ut till uteplatsen med grill och mycket stora ytor för både utomhusmöbler och solstolar. En stor markis ser till att skydda vid behov. Men för stunden får vi vänta lite på grillsäsongen och återvänder in i huset. I vardagsrumsdelen ligger ett vackert parkettgolv, vilket övergår till ett grått granitgolv i köket samt underliggande golvvärme. Samma påkostade granit återfinns som bänkskiva i köket samt i fönsterbänkarna. Här finns goda arbetsytor med ett kök i U form samt med en köksö med bardisk. Köket har en inredning i körsbär som går ton i ton med övriga färg och materialval. Rostfri diskbänk med dubbla hoar. Tre större fönster genom vilka vi har god uppsikt mot del av trädgården samt uppfarten utanför entrén. Den maskinella utrustningen från -21 består av spishäll, fläkt, fullhöjdskyl, micro samt ugn i rostfritt från Miele. Frysen är halvhög och liksom diskmaskinen integrerad med lucka i körsbär, årsmodell -01. Grått kakel som stänkskydd bakom bänkar och upp på väggen bakom spis och fläkt. De tre sovrummen på detta plan ligger samlade och i det största av dom finns det väggfasta garderober med gott om förvaringsutrymme samt utgång till uteplatsen utanför. Klädförvaring i klädkammare samt garderober i hallen. Badrummet är helkaklat med grått granitgolv och inredning i körsbär. Vita kaklade väggar med en matchande bård. Spotlights i taket samt ljusinsläpp från två fönster med betongglas. Duschhörna med bland annat takdusch, handdukstork, wc samt handfat och kommod, dubbla badrumsskåp på var sida spegel samt högskåp med gott om plats.

  • Källarplan

    Via en stor och öppen trappa kommer vi ner till nedre plan. Här möts vi av en hall med plats för tex läshörna eller hemmakontor. Angränsande detta finner vi ett stort allrum/bodega med öppen spis, godkänd och redo för höstens första sprakande brasor. Här finns gott om plats för en stor tv-soffa där barnens alla kompisar kan få plats på samma gång samtidigt som det finns utrymme för bord/stolar med möjlighet till både pyssel, pussel och spel. Nedre plan har en väl tilltagen höjd i rummen och med fönster mot trädgården har vi även ett bra dagsljusinsläpp i allrummet. Med ingång från hallen finner vi ytterligare en gästtoalett med wc och handfat. Denna renoverades samtidigt som intilliggande tvättstuga och relax 2019. På gästtoaletten finner man grått klinker/kakel från golv till tak och i relaxen är det liknande klinkergolv men med vita väggar förutom runt hörnbadkaret då man har stänkskydd i samma material. Tvättstugans maskinella utrustning består av tvättmaskin och torktumlare från Samsung (-19). Med tonade glasdörrar in till bastun ges man en luftig känsla samtidigt som man kan ha uppsyn över barnens lek i badkaret utanför. Bastun har bekväm plats för flera personer samtidigt. Duschörna med liknande tonade glasdörrar samt både takdusch och duschhandtag. Här finns även fem praktiska väggfasta behållare för bland annat duschtvål, conditioner och shampo. Innanför relax/tvättstuga finns två stora förråd/allrum varav det ena har visst ljusinsläpp och förmodligen skulle vara väldigt attraktivt för familjens tonåring med en tillhörande walk in closet. Från nedre hallen tar vi dörren rakt fram och in i en mindre korridor där matkällaren är placerad. Denna håller en idealisk temperatur för både mat och dryck eller varför inte som en kommande vinkällare. De sista två utrymmena i källardelen är dels pannrummet med bergvärmepannan och varmvattenberedaren från IVT, och dels ett större arbetsrum/hobbyrum. Här huserar idag en del allmän förvaring och här finns plats för att vinterförvara utemöblerna med dynor och annat. Detta rum skulle även passa utmärkt som träningsrum eller hemmagym, varför inte en egen dojo eller något annat platskrävande som kräver en bra takhöjd. Utgång till husets baksida och trappan upp till markplan.

Tomt

Trädgårdstomt med gräns mot grönområde.

Stor stensatt uteplats vilken nås genom stort skjutparti från vardagsrum samt från sovrum.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1971-01-21)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Borås Rydboholm GA:3 ändamål: Vägar Avtalsservitut Septictank(2 st) Avtalsservitut Villa Last: Avtalsservitut Septictank, 15-IM3-76/6181A.1 Last: Avtalsservitut Septictank, 15-IM3-76/6181B.1 Last: Avtalsservitut Villa, 15-IM3-41/331.1

Bilplats

Garage i huskroppen med plats för en bil samt uppfart med gott om plats för ytterligare bilar.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Ej utförd

Elektricitet

Nätbolag

Vattenfall

Leverantör

Mälarenergi

Förbrukning

22 800 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 137 kr

Vatten/avlopp

4 200 kr

Elförbrukning

24 000 kr

Sotning

300 kr

Renhållning

3 400 kr

Summa

36 037 kr

Kostnaden för drift kan variera beroende på hushållets antal personer och levnadssätt.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 041 000 kr

Byggnad

1 622 000 kr

Mark

419 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1978

Pantbrev

Summa

375 000 kr

Antal

3 st

Byggnad

Typ

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggår

1978

Bjälklag

Betong/trä

Utv plåtarbete

Koppar

Fasad

Tegel

Grund

Betongplatta

Grundmur

Leca

Stomme

Betong

Uppvärmning

Bergvärmeanläggning

Tak

Glaserade betongpannor

Fönster

3-glas

Renoveringar

Fastigheten har underhållits och renoverats löpande och av de större saker som gjorts på senare år kan nämnas byte av bergvärmepump, ny relax/bad/tvättstuga, nytt tak. Fastigheten är besiktigad och protokoll kommer man att kunna ta del av på visningstillfället.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder