Hästhagsgatan 19

Byttorp, BORÅS

Trivsam 3:a med inglasad balkong och utsikt över Borås.

Välkommen till Byttorp och Brf Utsikten. Här bor man med stadens alla bekvämligheter på behagligt avstånd och med stort utbud av service i området. Gångavstånd till en av Borås bästa Ica butiker, kiosk och postombud samt pizzerior, bageri, konditori samt skomakare. Brf Utsikten är med sina 46 lägenheter en mycket välskött förening och här erbjuds bland annat parkering till alla boende, gästplatser för besökare, en rymlig gemensam tvättstuga samt övernattningslägenhet för vänner o bekanta som hälsar på. Med egen solcellsanläggning på taket är föreningens dessutom självförsörjande på gemensam el. Lägenheten har vardagsrum, kök samt två sovrum och badrum. Från vardagsrummet kommer vi ut på den inglasade balkongen, rymlig nog så att man får plats med matbord och stolar utan att trängas. Härifrån har vi utsikt över området och ner mot centrala Borås. Fiber/tv från Telia ingår i avgiften med en hastighet om 100/100. Till lägenheten hör ett rymligt varmförråd och i föreningen finns även gott om extra utrymmen såsom övernattningsrum, styrelserum, rymlig tvättstuga samt hobbyrum/mindre träningsrum samt cykelförråd. Ramnasjön och Byttorpssjön ligger i närheten och erbjuder trivsamma motions och promenadstråk. För dig som söker tuffare utmaningar finns både Rya Åsar och terrängen kring Pickesjön inom motionsavstånd. Det välskötta utrymmet mellan huskropparna rymmer parkbänkar och planteringar samt ett porlande och rogivande vattenfall. Välkommen Hemm till Byttorp

Fakta

Utgångspris
2 945 000 kr
Månadsavgift

5 514 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

744 590 kr

Rum

3 st

Boarea

86 m²

Våningsplan

3 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2014

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Övrigt

Fiber/ TV Telia, Bredband Telia gruppavtal.

Rum

  • Interiör

    Från den egna parkeringsplatsen på framsidan av huset mot gatan är det bara några korta steg upp till huvudentrén. Besökande gäster kan ringa på porttelefonen för att bli insläppta men vi använder nyckel eller "tag" för att komma in. En rymlig hiss tar oss upp till våningsplanet och för lite extra vardagsmotion finns så klart trapporna också. Beläget i entrén finns postboxen och utanför dörren ett fack för morgontidningen. I denna byggnad ligger också övernattningsrummet som finns i föreningen och är ligger även styrelserum och hobbyrum. Motsvarande på grannbyggnaden innehåller istället en stor tvättstuga och ett enklare gym med lite olika utrustning. Varje våningsplan rymmer antingen två eller fyra lägenheter och trapphuset utanför lägenheten är rymligt. Vi kommer in i hallen med ett lika praktiskt och tåligt, som vackert klinkergolv. Detta övergår sedan i ett för lägenheten enhetligt parkettgolv i ek och de tapetserade väggarna är ljust neutrala. Med ingång från hallen ligger badrummet som förutom att ha både dusch, wc, handfat och handdukstork även har tvättmaskin (Electrolux 2023) och torktumlare (Electrolux 2015). Vardagsrummet är ljust och har en öppen planlösning mot köket. Med ljusinsläpp från två väderstreck har vi ett bra ljusinsläpp samtidigt som vi har en fin utsikt mot omkringliggande natur och bostäderna nedanför. Vi kommer ut till den stora inglasade balkongen med gott om plats för utemöbler och härifrån är utsikten över Borås milsvid. Här njuter man helt utan insyn under större delen av året, och tack vare de skjutbara fönsterpartierna öppnar man lätt upp för vädring om det blir för varmt - och har bra skydd vid dagar då vädret inte är lika behagligt - utsikten är dock alltid lika bra. Köket som ligger i vinkel, är välhållet med inredning i ek och möjlighet till separat matplats med rymligt utrymme för bord och stolar. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Mellan den gråa bänkskivan och överskåpen sitter ett ljusgrått kakel som stänkskydd. De två sovrummen har båda parkettgolv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för klädförvaring i skjutdörrsgarderober. Som tillägg till detta finns även lägenhetens varmförråd en trappa ned med mycket gott om plats för ytterligare förvaring. Välkommen att anmäla intresse för kommande visning.

Månadsavgift

5 514 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

744 590 kr

Baserat på 2022 årsredovisning.

Balkong, uteplats och bilplats

Varje lägenhet har en egen parkeringsplats som man kan hyra. För dig som önskar finns även en garageplats i intilliggande garagelänga att köpa separat vilket ger en plats till i kallgarage samt en plats framför detsamma. Kontakta handläggande mäklare för mer info.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utfört

Utförd

Drift per år

Försäkring

2 500 kr

Elförbrukning

6 000 kr

Summa

8 500 kr

Kostnaden för drift kan variera beroende på hushållets levnadssätt.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2014

Förening

Namn

Brf Utsikten i Borås.

Organisationsnr

769615-1583.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

46 st.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Överlåtelseavgift

1 182 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder