Välkommen till Brf Korpralen.

Mannerfelts väg 9

Regementet, BORÅS

Nybyggt med bra läge

Välkommen till Regementsstaden och Brf Korpralen 1914. Nu finns möjlighet att förvärva denna trevliga och välplanerade tvårummare i Borås nya stadsdel. Lägenheten är helt ny så du har möjlighet att bli den första som flyttar in och får bo här. Byggnaden har en låg energiförbrukning vilket möjliggör för en kommande ägare att ansöka om ett grönt bostadslån med fördelaktig ränta. I Regementsstaden bor man bekvämt med närhet till såväl stadens utbud med shopping och nöje som till naturen och oändliga möjligheter för motion och promenader vilka tar sin början precis utanför ytterdörren. Lägenheten består av en rymlig hall med ett praktiskt klinker invid entrén. Från hallen når vi sedan kök och vardagsrum som har en härligt öppen och social lösning. Den öppna planlösningen i kombination med stora fönsterpartier ger lägenheten ett fint ljus och känsla av rymd. Via vardagsrummet når du den rymliga balkongen som är ca 8 kvm stor i sydvästläge = kvällssol. Sovrummet har bra storlek med gott om plats för en dubbelsäng och bra förvaring i 4 garderober. Utöver detta finns ett stilrent dusch/wc-rum. I det helkaklade dusch/wc-rummet finns förutom dusch med vikbar duschvägg även golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Genomgående ljus ekparkett, ljusa ytskikt och bra maskinell standard. Lägenheten ligger på fjärde våningen med utsikt över innergården (just nu under färdigställande). Till lägenheten finns möjlighet att hyra en parkeringsplats, antingen utomhus eller i garaget som ligger i källarplanet. Brf Korpralen består av 34 lägenheter med inflyttning under november 2022. Regementsstaden består av både nybyggda fastigheter som denna, samt av renoverade fd regementsbyggnader med krav om bevarande. Detta ger området sin speciella charm och karaktär som är svår att finna i andra områden. Kontakta handläggande mäklare för mer information.

Fakta

Utgångspris
1 795 000 kr
Månadsavgift

4 022 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

50 m²

Våningsplan

4 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2022

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Carl Henrik Henrell

070-144 64 00

calle@hemm.se

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Månadsavgift

4 022 kr/mån

Inkl värme, bredband, digital-TV. Hushållsel, kall- och varmvatten debiteras separat enligt individuell mätning. Avgiften kommer att höjas under 2023 enligt uppgift från föreningen.

Balkong och uteplats

Rymlig balkong om ca 8 kvm, läge väster.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX).

Energideklaration

Utfört

Utförd

Drift per år

Vatten/avlopp

6 120 kr

Elförbrukning

3 960 kr

Summa

10 080 kr

Driftskostnaderna är uppskattade och kommer från den ekonomiska planen. Verklig kostnad kan skilja sig åt beroende på bland annat hushållets levnadsätt och antal personer i familjen.

Närområde

Nu växer en ny stadsdel fram i Borås - Regementsstaden som erbjuder er det mesta som närhet till både centrum och natur, shopping och fiske, krogliv och picknickkorg, kollektivtrafik och joggingspår. Det är nytänkande. Det är välkomnande. Det är både och. Regementsstaden är ett område som sjuder av liv och rörelse, där historia möter framtid.

Parkering

Varje lägenhet kommer ha möjlighet att hyra en parkeringsplats antingen utomhus eller i garage, separat kö.

Kommunikation

Buss nr 6 tar dig till Borås Resecentrum på bara ca 5 minuter och därifrån vidare om du inte redan nått ditt mål.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2022

Förening

Namn

Brf Korpralen 1914.

Organisationsnr

769635-3510.

Gatuadress

Mannerfelts väg 9-11.

Postnr

50431.

Ort

BORÅS.

Gårdsplats

Gemensam innergård med Brf Löjtnanten.

Om föreningen

Moderna och ljusa lägenheter med närhet till både naturen och city. Ett bekvämt och lättskött boende, där varje lägenhet får en egen balkong eller takterrass. Bostadsrättsföreningens namn är Korpralen 1914. En plats där gammalt möter nytt, och ett namn som påminner om områdets kulturhistoriska värde. Mitt bland de vackra gamla regementsbyggnaderna. Regementsstaden växer just nu fram till en ny stad i staden, med moderna bekvämligheter och goda kommunikationer till övriga stadsdelar. Ska du bara ner till city? Då räcker det gott med cykeln. Resan tar bara ett par minuter. Ett ny tid kan börja nu. De nya bostadshusen som byggs kommer att smälta väl in i den historiska miljön runt det nya torget. Alla bostäder får en möblerbar balkong eller takterrass. Arkitekterna bakom de nya bostäderna har haft stort fokus på att skapa moderna och väldisponerade hem där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Självklart har vi även planerat för din bil, under huset byggs värmegarage där du enkelt kommer ner direkt med hiss. Fler markparkeringar planeras i närheten av huset. Grundstandarden är hög redan från början Induktionshäll och integrerad diskmaskin är standard. I månadsavgiften ingår värme, bredband (hastighet upp till ca 100 Mbit/sek), digital-TV samt abonnemang för bredbandstelefoni. Bostäderna i Korpralen 1914 byggs med hög hållbarhetsprofil och blir Svanenmärkta.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

25 parkeringsplatser i samfällt parkeringsgatrage.

Gemensamma utrymmen

Miljörum, garage, cykelförråd och verkstad.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband -100 Mbit/sek.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

34 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder