Hyggesgatan 4

Kristineberg, Borås

Med plats för den stora familjen

Välkommen Hemm till Hyggesgatan och denna rymliga villa med ett ostört läge på återvändsgata. Med sina 5 sovrum fördelat på tre våningsplan finns här gott om plats för hela familjen. Trivsam trädgård med gräsmattor och gräns mot skogsparti. På Kristineberg bor man med närhet till naturen och otaliga är möjligheterna till motion och rekreation i form av löpning och promenader i varierande terräng. Kronängs idrottsplats, Gässlösa discgolfbana ligger på bekvämt avstånd och en kort cykeltur bort finns fina Transåssjön med möjlighet till både bad och fiske. I området finns servicebutik och ett par minuter bort finns också handelsområdet vid Ica Maxi. Goda allmänna kommunikationer med buss till/från centrala Borås och för dig som pendlar ligger både R41 samt R27/40 med smidig påfart. Omtyckta Kristinebergsskolan har klasser från förskola till årskurs 6. Välkommen att anmäla ert intresse för kommande visning och för vidare frågor kontakta gärna handläggande mäklare.

Fakta

Utgångspris
4 295 000 kr
Fast.beteckning:

Billingen 2

Rum

8 st

Sovrum

5 st

Boarea

210 m²

Biarea

98 m²

Tomtarea

800 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med souterrängvåning

Byggnadsår

1970

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Planlösning souterrängplan

    Vi parkerar bilen på uppfarten eller i garaget och har härifrån endast ett par snabba steg innan vi kliver in i en ljus och rymlig hall. Här ligger ett praktiskt marmorgolv och väggarna är tapetserade i beige ton. Direkt till höger om entréhallen finns en trevlig gillestuga med ett sandfärgat klinkergolv och i övrigt ljusa ytskikt. Längre in i finns en trivsam öppen spis för såväl lite extra värme som stämningshöjjare under året mörkare del. I gillestugans förlängning finns pannrummet där fjärrvärmeanläggningen är placerad - här finns även en väl tilltagen förvaring. Med ingång från hallen når vi en gästtoalett samt ett flertal förråd och matkällaren. På entréplan ligger även tvättstugan med tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), tvättho, dusch samt ett utrymme avsett för bastu. Garaget nås via en dörr från tvättstugan - här finns plats för en bil samt viss förvaring. Från hallen tar vi trappan upp till mellanvåningen.

  • Planlösning plan 1

    Vi möts på detta plan av en ljus hall med större öppning in till köket som har en inredning i ekr, stora fönster samt dörr till det inglasade uterummet. I köket finns även en matplats med utrymme för ett normalstort matbord och tillhörande stolar. Köket har god maskinell standard med hel kyl- och frys (Elektrolux, rostfritt), microugn, inbyggnadsugn (Bosch, rostfritt), diskmaskin (Bosch), spishäll Bosch samt fläkt. På golvet ligger ett ljust klinker i beige ton, ljusa ytskikt och vitt kakel ovan diskbänken. Till höger om trappan upp till övre plan finner vi en rymlig matsal där ett stiligt fiskbensparkett förgyller känslan och härifrån kommer vi sedan vidare in i vardagsrummet, även detta med en påkostad fiskbensparkett. Stora fönster ger rummet en härlig rymd, ett gott ljusinsläpp samt utsikt över omgivningen. Utmed hela husets kortsida löper här en taköverbyggd balkong. Våningen erbjuder tre stycken sovrum, alla väl tilltagna med gott om plats för såväl sängar som skrivbord, med mera. I den förbindande hallen finns hela 7 garderober samt ingång till ett renoverat dusch/wc-rum som har stora klinker- och kakelplattor i brun/beige ton, Utrustning: wc, bidé, tvättställ, kommod, belyst spegelskåp, handdukstork, dusch med vikbara väggar samt ett fönster. I badrummet finns också golvvärme.

  • Övre plan

    Övre plan erbjuder två stora sovrum utmed respektive gavel med praktisk förvaring i sidovindarna. I det första sovrummet finns 5 garderober och i det andra en praktisk klädkammare. Även på översta plan finns en extra toalett med wc och handfat. Grått klinkergolv samt vitmålade väggar.

Tomt

Trädgårdstomt.

Stort inglasat uterum med ett lugnt och insynsskyddat läge.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Bilplats

Garage med plats för en bil. Flera p-platser på infarten.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Ej utförd

Drift per år

Uppvärmning

18 000 kr

Vatten/avlopp

5 600 kr

Elförbrukning

14 000 kr

Renhållning

3 800 kr

Summa

41 400 kr

Kostnaden för drift kan variera beroende på familjens storlek och levnadssätt.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 085 000 kr

Byggnad

2 371 000 kr

Mark

714 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Pantbrev

Summa

1 500 000 kr

Antal

12 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med souterrängvåning

Byggår

1970

Bjälklag

Betong/lättbetong

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel och trä

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betong

Stomme

Betong/lättbetong

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Renoveringar

Huset har renoverats och underhållits kontinuerligt och bland de större renoveringar som gjorts kan nämnas: Dränerig 1999 Renoverat köket 2003 Toalett/Badrum på plan 1 gjordes om 2003 Badrum plan 2 från 2005 Ventilation 2006 Bytt fönster och dörrar 2011 Nytt tak 2012 Installation av fjärrvärme 2013 Toalett på plan 3 från 2021.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder