Svanvägen 8

Borås

Familjevilla med gott om plats i lugnt och barnvänligt läge. Dubbelgarage.

På natursköna och citynära Ekås ligger denna rymliga villa med gott om plats för hela familjen. Entréplan med vardagsrum, kök och utgång till uterum och trädgård. Övre plan med 2-3 sovrum och badrum samt utgång till balkong. Källaren är otroligt rymlig och här finns utrymme för familjens tonåringar med sovrum, hobbyrum, tv-rum med mera. Dubbelgarage och härlig trädgård med plats för både bollspel och studsmatta. Bra läge i området med närhet till härlig natur året om. Bekvämt avstånd till centrala Borås. Välkommen att anmäla intresse för kommande visningar.

Fakta

Utgångspris
3 950 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

130 m²

Biarea

170 m²

Tomtarea

929 m²

Tillträde

1/11 2022

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1972

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Interiör

    Gott om plats för parkering på uppfarten framför garagen. Entrén ligger skyddad under tak och vi kliver in i hallen med plats för avhängning med hatthylla och garderob direkt på höger hand. Här ligger ett tåligt och på samma gång praktiskt klinkergolv som instegsskydd. Detta övergår längre in i huset till ett påkostat nåtad trägolv i bok. I köket med inredning i massivt körsbär varvas exklusiva materialval i en smakfull och tilltalande kombination. Stenskivor och tegel matchas av takpanel och parkettgolv. Rummet delas av med hjälp av en köksö där spisen är placerad. Här finns stora förvaringsmöjligheter i köksskåp och gott om bänkytor för arbete och avställning. Den maskinella utrustningen består av fullhöjds kyl och frys, spishäll med fläkt, ugn, micro och diskmaskin. Separat matplats med plats för bord och stolar till hela familjen. Ett tidigare mindre rum fungerar idag som hemmakontor i den öppna planlösningen. Gästtoalett med WC och handfat/kommod i samma matchande trä köksinredningen. Vardagsrummet har plats för såväl soffgrupp som för matsalsmöbler. Här ges man en härlig rymdkänsla och ljus tack vare stora härliga fönsterpartier ut mot det inglasade uterummet. Från hallen tar vi trappan upp till övre plan där vi möts av ett stort allrum där tidigare kattvindar tagits bort för att skapa rymd. På hela övervåningen ligger ett mörkt parkettgolv i merbau och väggarna är ljusa. I taket har man öppnat upp och frilagt/klätt in takbjälkarna i matchande trä. Ut till den väderskyddade balkongen kommer vi genom ett stort skjutparti och härifrån har vi en trevlig utsikt över Ekås villakvarter och horisonten i sydöst. Det helkaklade badrummet har ett grönt mosaikgolv och vita väggar. Här finns duschhörna, vägghängd toalett samt handfat med kommod. Trivsamt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter tack vare ett öppningsbart fönster. Våningsplanets två sovrum har bägge väl tilltagna förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar. Parkettgolv och tapetserade väggar samt spotlights. Från hallen tar vi trappan ner till källaren. Här finns stora sällskapsutrymmen och sovrum till familjens tonåringar. Alternativt kan man ha kontor här med separat ingång genom garaget. Badrummet är helkaklat i en blå nyans och här finns förutom hörnbadkar även dusch samt bastu. Tvättstugan har tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt förvaring och arbetsytor. I en del av det rymliga hobbyrummet som ligger beläget under garaget har nuvarande ägare byggt en väl tilltagen vinkällare och här finns även en matkällare med gott om plats. Från allrummet leder trappan upp till dubbelgaraget och vidare ut på garageuppfarten eller genom dörren ut till trädgården på husets baksida. Trädgården är barnvänlig med gott om gräsmatta för både studsmatta och fotbollsmål. Välkommen att anmäla intresse och boka visningstid på kommande visning.

Tomt

Lättskött trädgårdstomt.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Borås Sundshult GA:3 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 29/6 2018

Klass

E

Förbrukning

81 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

20 000 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

6 000 kr

Vatten/avlopp

8 000 kr

Elförbrukning

28 500 kr

Renhållning

3 000 kr

Summa

45 500 kr

Kostnaden för drift varierar beroende på familjens storlek och levnadssätt. I kostanden för el ingår även viss uppvärmning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 241 000 kr

Byggnad

1 563 000 kr

Mark

678 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1972

Pantbrev

Summa

1 621 560 kr

Antal

15 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med källare

Byggår

1972

Bjälklag

Betong / trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel och trä

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

luftvärmeOlja

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Renoveringar

Fiber installerat 2022. Nedervåningen omgjord 2003 Ovanvåning 2010. Spishäll 2014. Gästrum källarplan 2020. Golvvärme badrum källare samt ovanvåning (elektrisk). Taket omlagt 2018.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder