Framsida / entrésida

Högtomtavägen 10

Sjömarken, Sjömarken

Familjevilla med uthyrningsmöjligheter i populära Sjömarken

Trevlig familjevilla med ett lugnt läge i Sjömarken, bara en kort promenad från Viaredssjön. Huset är tillbyggt med en gästlägenhet om 1,5 rok vilket ger möjlighet till uthyrning eller generationsboende. Huset har bergvärme vilket ger låga driftskostnader. Fiber via Telia. Entréplan med välkomnande hall, praktiskt inredd tvättstuga, ljust och rymligt kök med dörr till altanen som har ett skyddat läge. Vidare finns ett större sovrum, vardagsrum samt ett nyrenoverat och helkaklat dusch/wc-rum. Till höger om entrén finns gästlägenheten som erbjuder en ljus och öppen planlösning med vardagsrum, sovalkov samt arbetskök i lägenhetens vinkel. Här finns också ett dusch/wc-rum. Övre plan inrymmer 2 bra sovrum, 2 förråd samt ett större badrum med hörnbadkar och separat dusch. Källarplanet erbjuder mycket bra förvaring men är inte inredd. Fin trädgårdstomt med plan gräsyta runt huset och trevliga planteringar. Uteplatser på båda sidor om huset. Här bor ni i en rogivande miljö, i utkanten av ett villaområde bara ca 500 meter från svalkande bad i Viaredssjön. Närhet till kommunikationer, badsjö, friluftsområde, bara ca 1 km till köpcentrum och påfart till RV 40. Nuvarande ägare har ej bott i huset. Köparen erbjuds självklart möjligheten att besiktiga fastigheten i samband med köpet. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information och visning.

Fakta

Utgångspris
3 475 000 kr
Fast.beteckning:

Viared 8:134

Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

157 m²

Biarea

26 m²

Tomtarea

3 016 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1909

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Interiör

Välkomnande hall med ljusa ytskikt samt separat entré till gästlägenheten. Mysigt kök med trägolv, trätak, ljusa ytskikt, stora fönsterpartier och halvglasad altandörr ger köket en ljus och trivsam känsla. Utrustning kyl (AEG) i rostfritt utförande, diskmaskin Bosch i rostfritt, kakel i ljusgrön ton, fläktkåpa, spishäll och inbyggd ugn. Sovrum 1 har ett ljust laminatgolv, 3 garderober, 2 större fönster, sandfärgade väggar och målat trätak. Tvättstuga med ljus inredning och ytskikt. Helglasad groventré som tar dig vidare ut till altanen och tomten. Utrustning: separat kyl/frys, torkskåp (Electrolux), linneskåp, praktisk arbetsbänk, 2 garderober, tvättho, tvättmaskin (Samsung) och torktumlare vill (Whirlpool). Nyrenoverat stilrent dusch/wc-rum med grått klinkergolv som har golvvärme, vitt kakel med stora rektangulära plattor, dusch med vikbar duschvägg, handdukstork, belyst spegel, kommod och WC. Inre hall med trappa till övre plan och öppen planlösning mot vardagsrum. Vardagsrum med vita väggar, 2 dubbelfönster och laminatgolv (körsbär) och fönsterbänkar i ek. Till höger (sett från huvudentrén) ligger gästlägenheten som har egen entré och hall som erbjuder gott om plats för avhängning, 2 garderober, vitmålade väggar och laminatgolv. Till vänster ligger dusch/wc-rummet som har en beige plastmatta på golvet och en ljus våtrumsmatta på väggarna. Dusch med vikbar duschvägg, tvättställ, kommod och belyst badrumsskåp. Lägenheten har en öppen och ljus planlösning med ett vardagsrum, sovalkov och intilliggande arbetskök. Här ligger ett enhetligt laminatgolv, väggarna är målade i vitt och fönster i 3 väderstreck. Köket har vita luckor, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, diskmaskin, diskho och fönster mot baksidan. Övre plan: hall med sandfärgade väggar, vitmålat trätak och laminatgolv. I anslutning till hallen finns ett praktiskt förrådsutrymme. Sovrum 2 har slipat trägolv, ljusa ytskikt, vitmålat trätak och fönster mot väster. Sovrum 3 har lackat trägolv, vitmålat trätak, 3 garderober, fönster mot öster och en ljus mönstrad tapet. I anslutning till sovrum 3 ligger ett badrum som är byggt i vinkel. Här finns bra förvaring, hörnbadkar, fönster mot norr, handdukstork, separat dusch med vikbar duschvägg, WC, handfat och kommod. Tegelfärgat klinker och ljust kakel. Förråd utmed takfoten. Källaren nås via trappa från entréhallen och erbjuder mycket bra förvaring. Här finns en större yta där bland annat centraldammsugaren är placerad. I anslutning till detta rum finns 2 mindre förrådsutrymmen / matkällare. Verkstad med låg takhöjd och groventré. I källarens inre delar finns pannrummet där bergvärmepump och ackumulatortank är placerade.

Tomt

Trädgårdstomt.

Stor härlig tomt i en blandning av trädgårdstomt och naturtomt, Högt läge med utsikt.

Mysig uteplats med skyddat österläge. Uteplatsen nås via dörr från köket men även via tvättstugan. Invid entrén finns ytterligare en större uteplats som har ett soligt västerläge (kvällssol).

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Förmån: Officialservitut Väg, 1583K-90/36.1

Bilplats

Det finns p-platser på infarten samt garage med separat förrådsdel.

Ventilation

Självdrag, mekanisk frånluft i nybyggnad.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 17/10 2017

Klass

C

Förbrukning

45 kWh/kvm per år

Drift per år

Vatten/avlopp

10 500 kr

Elförbrukning

24 000 kr

Renhållning

2 500 kr

Summa

37 000 kr

Nuvarande ägare har inte bebott fastigheten varför driftskostnaden är en uppskattad. Kostnaden för drift varierar beroende på familjens storlek och levnadssätt. I kostnaden för el ingår uppvärmning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 501 000 kr

Byggnad

1 491 000 kr

Mark

1 010 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1950

Pantbrev

Summa

2 720 000 kr

Antal

7 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med källare

Byggår

1909

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta (källare), torpargrund på tillbygge

Grundmur

Natursten och betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärmeanläggning

Tak

Plåt samt betongpannor på tillbyggda delen

Fönster

3-glas

Övrigt

Nuvarande ägare har aldrig bebott fastigheten. Ägaren innan har gjort ett antal renoveringar på senare år: 2018 - tilluftsventilation, 2019 - reparation av golv samt nytt hörnbadkar i badrummet på övre plan. renoverat hallen (golv, väggar tak), 2021 - Helrenovering av dusch/wc-rum på entréplan, renovering källaringång/groventré.

Övriga byggnader

Det finns inga ytterligare byggnader på fastigheten.


Karta


Planlösning


Bilder