Södra Kyrkogatan 57A

Lugnet, BORÅS

Rymligt lägenhet i bra skick. Belägen i välskött förening, närhet till centrum.

Välkommen Hemm till Lugnet och denna trivsamt belägna bostad om tre rum och kök. Fastigheten har två trapphus med gemensam källare där bland annat tvättstuga finns. Lägenheten ligger på första plan, en halv trappa upp från markplan vilket ger den ett bra insynsskydd trots att huset i sig ligger mitt i stan med alla bekvämligheter på bekvämt. Till Borås Kulturhus och biblioteket är det några minuters promenad och ner till centrala Borås är det ytterligare några.

Fakta

Utgångspris
2 195 000 kr
Månadsavgift

4 427 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

71.5 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1930

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Interiör

    Från markplan har vi endast ett par trappsteg upp till våning 1 där vi från trapphuset som delas av två lägenheter kommer in i hallen. Här finns plats för avhängning både i hallen samt i intilliggande garderob. Direkt till höger ligger köket med gott om förvarings och arbetsytor, inte minst tack vare en centralt belägen köksö kring vilken det finns sittplatser för 3-4 personer. Här tar man enkelt en frukost i farten eller riggar upp skol/arbetsdatorn för en arbetsstund med gott om arbetsyta runt omkring. Köket har vita skåp samt vitvaror i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (side-by-side), ugn, micro, spis, spisfläkt samt diskmaskin. Tålig och praktisk laminatbänkskiva som är den samma på köksön. Mellan bänkskiva och överskåp sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Diskho i rostfritt. Väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger ett grått laminatgolv, vilket är genomgående i såväl hall som vardagsrum och sovrum. Genom köksfönstret ser vi ut över innergården och den gemensamma uteplatsen. Innanför köket ligger ett av lägenhetens två sovrum. Detta något större rum har praktisk förvaring utmed en väggen beståendes av delvis öppna garderober samt någon med spegeldörr. Trivsamt ljusinsläpp genom ett stort fönster i norr. Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. I dagsläget ryms här istället soffgrupp och hemmakontor. Utmed ytterväggen sitter tre stora fönster i ljust söderläge. Samma tåliga laminatgolv även här som i resten av lägenheten (under har man dock sparat den ursprungliga fiskbensparketten för den som någon gång vill ta fram denna). Med ingång från hallen ligger badrummet, här finns wc, handfat med kommod samt ett badkar anpassat för utrymmet. Grått klinkergolv samt vita väggar. I duschdelen/badkarsdelen är väggarna kaklade med ett vitt kakel. Handdukstork. Lägenhetens andra sovrum ligger vägg i vägg med badrummet och passar perfekt till familjens tonåring, eller varför inte som hemmakontor/arbetsrum alternativt gästrum. Hela lägenheten renoverades 2017 och håller ett mycket gott skick där man utan minsta renovering kan flytta rakt in. Till lägenheten hör ett förråd. Tvättstuga finns en trappa ner i källarplan. Välkommen att anmäla intresse för kommande visning.

Månadsavgift

4 427 kr/mån

I avgiften ingår; Värme och vatten samt bredband (låst till Tele2/ComHem). Till varje lägenhet hör även ett förråd

Balkong, uteplats och bilplats

Gemensam möblerad uteplats med tillgång till grill.

Parkering i området med boendekort.

Våning och hiss

11 lägenheter i föreningen samt 2 lokaler.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 31/5 2021

Klass

E

Elektricitet

Nätbolag

Borås Energi

Leverantör

Göta Energi

Förbrukning

4 262 kWh/år

Drift per år

Försäkring

840 kr

Elförbrukning

9 000 kr

Summa

9 840 kr

Närområde

Lugnt område, med närhet till kultur och Borås Centrum.

Parkering

Boendeparkering.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1930

Övrig byggnader

Bredband ingår i avgiften. Ommålat 2016, 2014 nya dörrar till gårdshuset. Förråd finns och hör till lägenheten. Tvättstuga finns i källaren.

Förening

Namn

BRF Undulaten.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Övrigt

Cykelförråd på gården samt soprum på gården.

Renoveringar

Planerade reparationer- Komplettering med ytterligare 1 tvättmaskin samt torkskåp. Utförda reparationer, avloppsstammar år 1982 Renoveringar, Ommålning av huset 2016, Ommålning av källare samt tvättstuga 2020.

Tv och bredband

Tele 2 i avgift ingår upp till 250Mbit/s. TV via Tele 2.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

11 st.

Lokaler

2 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder