Folkungagatan 5A

BORÅS

Folkungagatan strax utanför centrum!

Välkommen Hemm till denna mycket fina och välplanerade 3:a med möblerbar balkong i västerläge och kvällssol. Lägenheten är i gott skick med entréhall och kök i öppen planlösning, detta gör bostaden luftig och skapar en go hemtrevlig känsla. Köket har gott om förvaring och bänkytor och är välutrustat med diskmaskin, tvättmaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, spishäll och fläkt. Stort härligt vardagsrum med dörr ut till den möblerbara balkongen, här slår man sig gärna ner och njuter av både utsikt och kvällssol. Masterbedroom har en rejäl garderobsmöbel och en liten men väl så praktisk toalett strax utanför dörren. Det andra sovrummet är relativt stort och passar perfekt för 1 eller 2 barn. Badrummet är helkaklat och snyggt med glasad duschhörna, wc, handfat och ett badrumsskåp för handdukar mm. Nedre Norrmalm är ett lugnt område med närhet till det mesta! Om du promenerar gatan ner nås Knalleland med mysiga fik, shopping, gym och välsorterade dagligvarubutiker. På knappa 10 minuter når du Borås stadskärna med allt den har att erbjuda. För den som gillar att hålla igång, finns fina grönområden och motionsspår runt Kypegården, Alidebergsbadet, Borås sim-arena i närheten och för de små finns dagis, lekplatser och inte minst Borås djurpark. Varmt välkomna att anmäla er till visningen! Mvh. Ove Bornelund, mäklare.

Fakta

Utgångspris
1 750 000 kr
Månadsavgift

4 568 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

69 m²

Våningsplan

3

Hiss

Nej

Byggnadsår

1946

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Ove Bornelund

0763-350 740

ove@hemm.se

Månadsavgift

4 568 kr/mån

Överlåtelseavgift 1190 kr Pantsättningsavgift 476 kr

Balkong, uteplats och bilplats

Stor möblerbar balkong med eftermiddag och kvällssol.

Till parkeringen är det separat kö.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 3/2 2021

Klass

E

Drift per år

Hushållselen uppgår till ca 300 kr per månad beroende på nyttjandegrad, avtal osv. Hemförsäkring ca 50 kr /mån. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

Byggnad

Byggår

1946

Renoveringar

Kabel-tv från comHem. Bredband via ComHem eller Fiber via telenor. De senaste uppdateringarna i bostaden kan nämnas: 2021-Ny tvättmaskin från Elektrolux. 2021-Ny spishäll.

Övrig byggnader

Lägenheten disponerar ett matkällarförråd, ett lite större källarförråd och ett vindsförråd. I källaren finns tvättstuga och cykelförråd.

Förening

Namn

HSB BRF Drotsen i Borås.

Organisationsnr

764500-1343.

Gatuadress

Folkungagatan 5 A-B.

Ort

Borås.

Ekonomi

Årsavgifterna uppgick under året i genomsnitt 794 kr/ m² bostadslägenhetsyta. Den för år 2021 upprättade budgeten visade inget höjningsbehov så styrelsen beslöt att låta årsavgifterna vara oförändrade.

Om föreningen

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra, det ingår även bostadstillägg för föreningens lägenheter.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

Under kommande år finns det inga större planerade underhåll.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

12 st.

Lokaler

1 st.

Hyresrätter

11 st.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Överlåtelseavgift

1 190 kr.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder