Mosstigen 9

Åskloster

Fridfullt läge på återvändsgata med gott om plats för familj och vänner

Välkommen till Mosstigen 9 och detta drömboende beläget med närhet till strand och klippor i idylliska Espevik. Huvudbyggnad med tre sovrum, allrum med öppet upp till nock ger en skön luftig känsla tillsammans med den öppna planlösningen mot kök och matplats. För regniga och gråmulna dagar finns här även en braskamin för trivsamt knastrande och värme. Attefallhuset med loft har plats för 3-4 sovande, inrett med pentry och badrum. Lägg därtill friggebod med ytterligare sovplatser så finns här gott om utrymme för hela familjens vänner och barnens kompisar. Ett trädäck med härligt solläge i tre väderstreck ramar in byggnaderna och ger flertalet alternativa uteplatser för att på bästa sätt kunna fånga både sol och skugga utefter önskemål. Från det glastaksförsedda uterummet mellan huvudbyggnaden och attefallehuset har man utsikt över ängarna och trädgården och här finns utrymme för matbord och middagar i det fria även om inte vädret skulle vara sitt bästa. Den platsbyggda dagbädden med soltak riskerar snabbt att bli allas favoritplats för sköna slappa stunder. I carporten finns plats för en bil och på garageuppfarten framför ryms ytterligare några. I anslutning till carporten finns även ett förråd med praktisk förvaring. Välkommen att anmäla intresse och boka tid för kommande visning.

Fakta

Utgångspris
4 795 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

100 m²

Biarea

30 m²

Tomtarea

1 051 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2009

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Vi parkerar bilen i carporten eller på uppfarten framför. Via en stensatt gång når vi entrén belägen under tak och kommer in i hallen. Entréplan består av: HALL Luftig och ljus med plats för förvaring och avhängning. Här ligger ett grått tåligt klinkergolv och väggarna är vita. Det mörka klinkergolvet övergår till ett vackert parkettgolv längre in i huset. SÄLLSKAPSRUM Med en takhöjd utöver det vanliga ges rummet en härlig rymd och med öppen planlösning tillsammans med kök och matplats. Här finns plats för bland annat soffgrupp och fåtöljer. En dörr leder ut till det inglasade uterummet och från sällskapsrummet leder även trappan upp till övre plan. KÖK Med sin öppna planlösning mot sällskapsrummet är det endast kökets klinkergolv som ger oss en fingervisning om att vi nu "bytt rum". Köket är utrustat med kyl/frys, gasolspis, ugn och diskmaskin. Luckorna är vita med en matchande bänkskiva. Matplatsen med plats för bord och stolar för 6 personer är omgivet stora fönsterpartier varav ett skjutdörrsparti som förmodligen står mer öppet än stängt under sommarmånaderna och på så sätt binder samman det stora trädäcket med huset på ett praktiskt sätt. Det stora trädäcket har gott om plats för olika utegrupper och loungemöbler i placering på fram och baksidan av huset för att på så sätt kunna fånga eller fly sol och skugga efter önskemål. SOVRUM 1 Detta är väl tilltaget med plats för dubbelsäng samt förvaring i form av två garderober. Altandörr med utgång till trädgårdens på husets baksida. SOVRUM 2 Plats för enkelsäng samt finns förvaring i två garderober. BADRUM Entréplanets badrum är helkaklat med grå klinker samt vitt kakel. Här finns WC, handfat med kommod, dusch samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Gott om förvaringsutrymme. ÖVRE PLAN Via trappan från sällskapsrummet kommer vi upp till övre plan. Här finns en större klädkammare med gott om utrymme för förvaring. Här finns även centraldammsugaren placerad. SOVRUM 3 är mycket väl tilltaget och har förutom plats för dubbelsäng även utrymme för möblering med fåtöljer och byråer. Via fyra fönster i gaveln på huset ges hela rummet ett bra ljusinsläpp. ATTEFALLHUSET Detta förbinds med huvudbyggnaden av ett inglasat uterum vilket gör att man inte behöver gå "ut" för att gå mellan byggnaderna. I Attefallshuset finns ett allrum med plats för större säng. Här finns även ett pentry med spis, kyl och diskbänk. Med förvaring i överskåp och högskåp finns här allt som behövs för att familjens gäster, eller tonåring skall klara sig själva. Badrummet är helkaklat i grått och vitt och här finns duschörna, WC samt handfat. En stege från allrummet leder upp till loftet med ytterligare sovplats i dubbelsäng. FRIGGEBODEN Denna är i dagsläget inredd med två enkelsängar och vintertid finns här gott om plats att förvara sommarmöbler och dynor.

Tomt

Trädgårdstomt.

Flertalet uteplatser.

Plan

Detaljplan

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Drift per år

Uppvärmning

12 000 kr

Vatten/avlopp

2 500 kr

Elförbrukning

4 000 kr

Sotning

400 kr

Renhållning

3 000 kr

Summa

21 900 kr

Observera att driftskostnaderna skiljer sig åt från familj till familj beroende på levnadssätt och husets nyttjandegrad.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 377 000 kr

Byggnad

1 439 000 kr

Mark

938 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

2009

Pantbrev

Summa

3 587 000 kr

Antal

6 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

2009

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Puts

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

IVT Frånluftsvärmepump

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder