Tursagatan 25C

Hedvigsborg, Borås

Välkommen Hemm till Hedvigsborg och denna rymliga villa belägen i lummig grönska

På populära och familjevänliga Hedvigsborg ligger detta rymliga soutteränghus med sin grönskande trädgård. Till fastigheten hör garage i gemensam länga nedanför huset. De två våningsplanen rymmer stora sällskapsutrymmen och med sina fyra sovrum finns här plats för hela familjen. Här bor man med närhet till det mesta men utan störande genomfartstrafik - lika nära till skog och mark med härliga promenader som till centrala Borås och handelsområdet vid Åhaga. I området finns även en servicebutik och pizzeria och ner till badplatsen vid Transåssjön är det bekvämt cykelavstånd för både stora och små. I området finns även förskola (Hedvigsborgsgården) samt låg/mellanstadieskola (Svedjeskolan). Välkommen att anmäla intresse för kommande visning.

Visningar

 • 21
  september
  tisdag
  kl 17:30 - 18:30
  Välkommen på visning, anmäl gärna intresse på förhand

Fakta

Utgångspris
2 450 000 kr
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

140 m²

Biarea

32 m²

Tomtarea

525 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla med soutterängvåning

Byggnadsår

1980

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Magnus Mattiasson

0733-358 000

magnus@hemm.se

Rum

 • Interiör

  Entrén på husets framsida ligger skyddad av balkongen på våningen ovanför. Vi kommer in i hallen som på var sida har ett större sovrum med gott om plats för såväl skrivbord som säng och övrig möblering. Angränsande ligger ytterligare ett sovrum, något mindre än de två första. Här på nedre plan finns även ett allrum/förråd samt toalett, dusch (wc och handfat) och bastu och klädkammare/matkällare. Övre plan nås genom en trappa från entréhallen och här uppe möts vi av en öppen planlösning beståendes av vardagsrum med plats för såväl matgrupp som soffgrupp och tv-häng. Utmed hela husets bredd löper en balkong vilken nås från vardagsrummet. Varma dagar finns här en markis att ta skydd under och som lite skugga mot rummen innanför. Härligt ljusinsläpp genom spröjsade fönster genom vilka vi kan följa årstidernas växlingar i naturen utanför - utan insyn från annat än ekorrar och fåglar. Parkettgolv samt träpanel i taket, tapetserade väggar. I det angränsande köket finns separat plats för köksbord och 6 -8 stolar. Master Bedroom har plats för dubbelsäng samt förvaring och ligger med fönster mot husets lugnt lummiga baksida. Tvärs över hallen ligger övre plans badrum med duschhörna, wc samt handfat. Fönstret mot trädgården ger behagligt dagsljus och gör vädring enkelt. Golvvärme samt handdukstork. Från både hall och kök kommer vi enkelt ut i trädgården på baksidan och kan från växthuset lätt hämta egenodlade grönsaker från tidig vår till sen höst. Trädgården har gott om planteringar och vegetation samt en viss del gräsmatta. På framsidan dominerar planteringar i sluttningen mot gatan nedanför och här finns även en porlande damm.

Tomt

Trädgårdstomt i sluttning.

Uteplats och balkong.

Planbestämmelser

Stadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Borås Kostern GA:1

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 16/8 2021

Klass

D

Drift per år

Vatten/avlopp

4 800 kr

Elförbrukning

16 500 kr

Renhållning

3 500 kr

Summa

24 800 kr

Kostnaderna för drift varierar beroende på antal personer i familjen och levnadssätt. I kostnaderna för El ingår även uppvärmningskostnad.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 951 000 kr

Byggnad

1 332 000 kr

Mark

619 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1980

Pantbrev

Summa

525 500 kr

Antal

5 st

Byggnad

Typ

2-plansvilla med soutterängvåning

Byggår

1980

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel

Grund

Betongplatta

Grundmur

Lättbetong

Stomme

Lättbetong

Uppvärmning

Direkt El samt luft/luft

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder